Het wildleven in Tällberg - Reisverslag uit Tallberg, Zweden van Ingeborg Kints - WaarBenJij.nu Het wildleven in Tällberg - Reisverslag uit Tallberg, Zweden van Ingeborg Kints - WaarBenJij.nu

Het wildleven in Tällberg

Blijf op de hoogte en volg Ingeborg

22 Februari 2007 | Zweden, Tallberg

Vandaag was geen trainingsdag, dus hadden we een klusjesochtend. Mijn broertje heeft een antieke staande klok gekregen van een kennis. Het uurwerk heeft hij naar de klokkenmaker gebracht, dus er staat nu een leeg omhulsel in zijn huis. Maar ook dat mankeerde wel het een en ander. Zo kon het deurtje voor het uurwerk niet dicht. Dat zijn papa en ik nu aan het restaureren, zodat er straks nieuw glas in gezet kan worden.
Tijdens onze koffiepauze werden we verrast met een bezoekje van de huis-reeënroedel bestaande uit een oud mannetje met drie vrouwtjes en een jong bokje. Ze liepen achter het huis door het weiland en kwamen eten wat wij gisteren hebben gegeten en op de composthoop hadden gelegd. In dit geval uienschillen en sinaasappel- en kiwischillen voor de vitamines. Ze zijn ook dol op aardappelschillen, maar gisteren hebben wij geen aardappels gegeten dus daar moeten ze nog even op wachten.
Ze zijn erg leuk om te zien met hun mooie bruine ogen met lange wimpers en witte kontjes. En ze zijn ook niet echt bang. Kijk hieronder bij de foto's voor het echte wilde leven hier in Zweden.
Net na de lunch hebben we de broodbakmachine aangezet om een wit broodje te bakken voor de reeën. Wat je al niet overhebt voor je trouwe bezoekers...

• 22 Februari 2007 - 11:53

Monica:

Zo te zien ligt er genoeg sneeuw! En de foto is uitstekend geschikt voor mijn bureaublad, zoals al beloofd.

• 22 Februari 2007 - 11:54

Rinie:

Dat ziet er wel heel idyllisch uit. Hier hebben we een zonnetje en een graadje of 10.
    Hoe is het met je rug?

groetjes,

Rinie

Ingeborg

Drie weken lang in mijn eentje van Beijing langs de oude zijderoute naar Urumqi. Of ik gek ben? Of ik het niet spannend vind? Wel een beetje, maar ook en vooral erg nieuwsgierig. Naar het landschap, de kunstschatten, de mensen, het eten en het reizen zelf. Ik verwacht dat alles anders is dan in Beijing, Xi'an en Shanghai, waar ik in 2001 ben geweest. Dit keer dus minder grote steden, en in plaats daarvan woestijn en bergen. Of mijn verwachtingen uitkomen, kun je meelezen in mijn dagboek. Mijn route (voor zover ik nu weet en heb kunnen bedenken): Beijing, Datong, Hohhot, Yinchuan, Lanzhou, Xiahe, Jiayuguan, Dunhuang, Turpan, Urumqi. Vanaf Urumqi vlieg ik in bijna drie en half uur terug naar Beijing, waar ik mijn reis afsluit met twee dagen bijkomen, de laatste inkopen doen en doen wat ik in 2001 niet heb gedaan. Een van de dingen die ik nog heel graag wil doen is het bezoeken van het Mausoleum van Mao en het Beihai Park. Leuk dat je me wilt volgen. Veel leesplezier!

Actief sinds 03 Aug. 2006
Totaal aantal bezoekers 12081