Met de 'gipsvlucht' naar Tällberg
Blijf op de hoogte en volg Ingeborg
21 Februari 2007 | Zweden, Tallberg
Zaterdagochtend ben ik door Rinie met de auto naar Schiphol gebracht. Dat scheelde veel sjouwen, wat behoorlijk pijnlijk is. En voor onderweg in het vliegtuig en de trein had ik van Brigitte nog een kussentje meegekregen.
De reis ging vrij aardig. Gelukkig had ik een eersteklas treinkaartje. En de stoelen in de eerste klas zijn enorm breed en kunnen een stukje achterover. Dus zo comfortabel mogelijk was ik om 15 uur op het station in Tällberg.
Mijn eerste langlauftraining was op maandag de 19e. Een rondje van 7,5 km. Normaal doe ik dat 'met drie vingers in de neus achteruit skieënd', maar nu was het toch wel moeizaam en pijnlijk.
Vandaag, woensdag 21e, voor het eerst op mijn nieuwe waxski's een rondje van 15 km. gedaan. Ook dat ging niet supersnel, maar het voelde wel weer iets beter dan maandag. De omgeving was supermooi. De sneeuw lag dik op alle bomen, zo dik dat sommige eronder bezweken waren. Het leek wel een levende kerstkaart waar we doorheen skieden. Het was wel heel fris, want het was voor het eerst echt koud, -15 graden. Vannacht was het zelfs -20.
Overmorgen staat de Kortvasan op het programma. Dat is 30 km.! De Halvasan (45 km.) staat voor komende dinsdag in mijn agenda. Hopelijk gaat het vanaf nu snel beter met mijn rug. Maar desondanks heb ik mijn doelstellingen bijgesteld en ga ik niet met de verwachting dat ik een enorm vet PR kan halen. We zullen het zien en ik laat het natuurlijk weten. Morgen gaan we onze startnummers halen in Mora. Wil je meer weten over de Vasalopp, lees dan verder op http://www.vasaloppet.se/wps/VasaCMS/generated/resources.Startsidan/startsidan/en/2.html