- Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Ingeborg Kints - WaarBenJij.nu - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Ingeborg Kints - WaarBenJij.nu
Ingeborg

Drie weken lang in mijn eentje van Beijing langs de oude zijderoute naar Urumqi. Of ik gek ben? Of ik het niet spannend vind? Wel een beetje, maar ook en vooral erg nieuwsgierig. Naar het landschap, de kunstschatten, de mensen, het eten en het reizen zelf. Ik verwacht dat alles anders is dan in Beijing, Xi'an en Shanghai, waar ik in 2001 ben geweest. Dit keer dus minder grote steden, en in plaats daarvan woestijn en bergen. Of mijn verwachtingen uitkomen, kun je meelezen in mijn dagboek. Mijn route (voor zover ik nu weet en heb kunnen bedenken): Beijing, Datong, Hohhot, Yinchuan, Lanzhou, Xiahe, Jiayuguan, Dunhuang, Turpan, Urumqi. Vanaf Urumqi vlieg ik in bijna drie en half uur terug naar Beijing, waar ik mijn reis afsluit met twee dagen bijkomen, de laatste inkopen doen en doen wat ik in 2001 niet heb gedaan. Een van de dingen die ik nog heel graag wil doen is het bezoeken van het Mausoleum van Mao en het Beihai Park. Leuk dat je me wilt volgen. Veel leesplezier!

Actief sinds 03 Aug. 2006
Totaal aantal bezoekers 12079